?Dacă vă uitaţi la spatele lui are o carne fantastică aici. Aceasta este cea mai scumpă carne. La sfârşitul primăverii, un miel provenit din acest berbec are aproximativ 45 de kilograme şi valorează între 90 şi 120 de euro?, spune Timm. Pentru el, România este o mină de aur. ?Am petrecut o săptămână în elicopter, de la Marea Neagră până în Moldova şi peste toată Transilvania şi am văzut că este aici un uriaş adormit?, a adăugat fermierul englez.
Uniunea Europeană are un defecit de 30 la sută în ceea ce priveşte producţia cărnii de oaie. Românii trebuie să bată fierul cât e cald, mai ales că ţara noastră are o tradiţie îndelungată în creşterea ovinelor. Mai trebuie schimbată rasa.
David Timm este de părere că ?România este pregătită pentru un viitor adevărat. În următorii 10 ani, ea poate juca un rol important în agricultura din Anglia, Franţa şi Italia. Vom realiza nişte rase native fantastice aici în România?.
Ciobanii noştri însă nu sunt atât de încântaţi. Până la mioriţa cu accent englezesc mai este de aşteptat.
Antena 3