Antena 3 CNN Externe Mioriţe cu accent englezesc

Mioriţe cu accent englezesc

Mioriţe cu accent englezesc
19 Feb 2007   •   11:17

Românii le-au luat ciobanilor pieţele unde aceştia puteau să-şi vândă brânza, dar au venit englezii să-i înveţe, cum să facă bani, din carnea de oaie. Au adus berbeci din Anglia, pe care vor să-i împerecheze cu mioarele noastre, ca apoi acestea să poată ajunge pe mesele străinilor. David Timm, fermier englez a adus în România numai oi una şi una, obţinute din încrucişări între rase. Nu seamănă nicidecum cu ţurcanele de pe la noi.

?Dacă vă uitaţi la spatele lui are o carne fantastică aici. Aceasta este cea mai scumpă carne. La sfârşitul primăverii, un miel provenit din acest berbec are aproximativ 45 de kilograme şi valorează între 90 şi 120 de euro?, spune Timm. Pentru el, România este o mină de aur. ?Am petrecut o săptămână în elicopter, de la Marea Neagră până în Moldova şi peste toată Transilvania şi am văzut că este aici un uriaş adormit?, a adăugat fermierul englez.

Uniunea Europeană are un defecit de 30 la sută în ceea ce priveşte producţia cărnii de oaie. Românii trebuie să bată fierul cât e cald, mai ales că ţara noastră are o tradiţie îndelungată în creşterea ovinelor. Mai trebuie schimbată rasa.

David Timm este de părere că ?România este pregătită pentru un viitor adevărat. În următorii 10 ani, ea poate juca un rol important în agricultura din Anglia, Franţa şi Italia. Vom realiza nişte rase native fantastice aici în România?.

Ciobanii noştri însă nu sunt atât de încântaţi. Până la mioriţa cu accent englezesc mai este de aşteptat.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close