Antena 3 CNN Externe Ministrul sloven al Economiei demisionează după ce presa a dezvăluit că şi-a subvenţionat firma

Ministrul sloven al Economiei demisionează după ce presa a dezvăluit că şi-a subvenţionat firma

Ministrul sloven al Economiei demisionează după ce presa a dezvăluit că şi-a subvenţionat firma
Foto: siol.net
21 Noi 2013   •   11:35

Ministrul sloven al Economiei Stanko Stepisnik şi-a anunţat miercuri demisia, în urma unor dezvăluiri de presă potrivit cărora a acordat subvenţii de stat unei firme la care este parţial proprietar, informează AFP.
   
"Demisionez din cauza acestor acuzaţii şi tulburări pe care le-au creat, mă întorc în Parlament ca deputat", a declarat în faţa jurnaliştilor Stepisnik, membru al principalului partid al coaliţiei aflate la putere, Slovenia Pozitivă, după o întâlnire cu premierul Alenka Bratusek (centru-stânga).
   
Presa slovenă a dezvăluit în această lună că firma de fabricat ustensile de bucătărie pe care Stepisnik a condus-o timp de peste 20 de ani şi pe care o deţine în parte, a primit anul acesta subvenţii în valoare de 348.500 de euro din partea Ministerului Economiei şi a depus cereri pentru noi subvenţii în ultimele săptămâni.
   
Stepisnik a fost criticat pe plan etic, în contextul în care ţara se zbate să iasă din recesiunea în care se află din 2011.
   
Stanko Stepisnik este primul membru demisionar al Guvernului Bratusek, aflat la putere din martie şi care încearcă să evite ca Slovenia să devină următoarea ţară din zona euro care să ceară ajutor internaţional pentru a-şi relansa băncile şi finanţele publice.

×
Subiecte în articol: slovenia subventii
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close