Antena 3 CNN Externe Ministrul slovac al Apărării a fost demis. A permis interceptarea convorbirilor telefonice ale unor jurnalişti

Ministrul slovac al Apărării a fost demis. A permis interceptarea convorbirilor telefonice ale unor jurnalişti

Ministrul slovac al Apărării a fost demis. A permis interceptarea convorbirilor telefonice ale unor jurnalişti
Foto: wikipedia.org
24 Noi 2011   •   07:58

Ministrul slovac al Apărării a fost demis după ce s-a aflat că serviciul militar de contraspionaj a interceptat convorbirile telefonice ale unor ziarişti. Premierul Slovaciei consideră că această acţiune a încălcat principiile democratice şi normele statului de drept. Ministrul  Lubomir Galko spune, însă, că nu a făcut nimic ilegal şi se consideră victima unor manevre politice.

Presa de la Bratislava a dezvăluit, acum câteva zile, că serviciul secret al armatei a ascultat ilegal telefoanele ziariştilor de la un cotidian de opoziţie şi de la singura televiziune slovacă de ştiri. Şi se pare că interceptările nu s-au oprit aici.

Potrivit presei, serviciul secret dorea să afle originea unor scurgeri de informaţii cu privire la licitaţiile pentru echipament militar. Şefa guvernului, Iveta Radiciova, n-a stat prea mult pe gânduri şi i-a cerut preşedintelui să-l revoce pe ministrul Apărării, cerere acceptată imediat.

Ministrul demis susţine că serviciile sale au respectat întocmai legile şi o acuză pe Iveta Radiciova că nu a vrut să-i asculte explicaţiile.

Fostul ministru spune că demiterea a fost, de fapt, un atac politic împotriva sa, înaintea alegerilor anticipate din martie.

×
Subiecte în articol: ministru spionaj
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close