„Noi nu avem obligaţii legale. Vor fi noi negocieri şi noi acorduri. Care va fi forma, viitorul ne va spune”, a spus Storceak pentru Rossia 24.
De asemenea, oficialul rus a ţinut să precizeze că „este foarte important ca oamenii cu care Rusia va negocia pe viitor să aibă o legitimitate totală pentru a reprezenta un emitent suveran”.
În urma deciziei din noiembrie a guvernului de la Kiev de a nu semna Acordul de asociere la UE, Rusia a decis să acorde Ucrainei un credit de 15 miliarde de dolari, din care a vărsat deja o primă tranşă de trei miliarde.
Însă, în contextul crizei din Ucraina, Moscova a anunţat că aceste angajamente vor fi îndeplinite numai după clarificarea situaţiei politice la Kiev.
Ministrul ucrainean de finanţe interimar, Iuri Kolobov, a declarat că nevoile de asistenţă macroeconomică ale Ucrainei ar putea atinge aproximativ 35 miliarde de dolari până la sfârşitul anului 2015.
Dacă Rusia nu ajută Ucraina, ţară ameninţată de o gravă criză financiară, Kievul ar urma să se adreseze din nou FMI şi Uniunii Europene.