Antena 3 CNN Externe Ministrul polonez de externe îi compară pe jihadiştii din Statul Islamic cu separatiştii din estul Ucrainei

Ministrul polonez de externe îi compară pe jihadiştii din Statul Islamic cu separatiştii din estul Ucrainei

1.jpg
23 Apr 2015   •   16:56

Ministrul de Externe polonez, Grzegorz Schetyna, este de părere că separatiştii din Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Luhansk, susţinute de Federaţia Rusă, nu se deosebesc de "colegii" lor din organizaţia teroristă denumită "Stat Islamic".

"Ultimele luni au devenit un punct de cotitură pentru Europa. Teritorii aflate în imediata apropiere a Europei au devenit o zonă mare de instabilitate, care a cuprins Libia, Irak şi Siria în sud, iar în est discutăm despre Ucraina", spune Schetyna.

"Cauzele conflictului sunt diverse, însă urmările sunt în mare măsură aceleaşi: distrugerea sistemului politic care garantează pacea şi stabilitatea în Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord în ultimele decenii, mii de morţi şi zeci de mii de răniţi, milioane de refugiaţi", a adăugat şeful diplomaţiei poloneze.

"O trăsătură comună pentru cei care produc un astfel de dezastru, indiferent dacă aceştia sunt terorişti sub steagul negru al Statului Islamic sau separatiştii din Donbass sprijiniţi de Rusia, este ura faţă de Occident şi valorile pe care le reprezintă între popoare", a subliniat ministrul polonez de externe.

×
Subiecte în articol: Polonia statul islamic
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close