Antena 3 CNN Externe Ministrul italian al Culturii a demisionat, după ce s-a aflat că și-a înșelat soția cu o consilieră: „Niște zile dureroase”

Ministrul italian al Culturii a demisionat, după ce s-a aflat că și-a înșelat soția cu o consilieră: „Niște zile dureroase”

Gennaro Sangiuliano
Gennaro Sangiuliano este primul ministru din guvernul Meloni care a demisionat. FOTO: Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    06 Sep 2024   •   21:17

Ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, a demisionat vineri, fiind implicat într-un scandal de adulter cu o femeie influencer, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„După ce m-am gândit mult timp, în aceste zile dureroase (...) am decis să demisionez irevocabil din postul meu de ministru al Culturii”, a scris Sangiuliano într-o scrisoare adresată premierului Giorgia Meloni şi publicată de ministerul său.

Sangiuliano este primul ministru din guvernul Meloni care a demisionat şi aceasta cu mai puţin de două săptămâni înaintea unei reuniuni, 19-21 septembrie, a miniştrilor culturii din ţările G7, prezidat de Italia anul acesta.

El a anunţat că va sesiza parchetul pentru a-şi apăra onoarea şi a „demonstra transparenţa mea absolută şi că am acţionat în mod corect”, fără a preciza cine va fi vizat de plângerea sa.

„Îi mulţumesc sincer lui Gennaro Sangiuliano (...) pentru munca extraordinară realizată până acum, care a permis guvernului italian să obţină rezultate importante în relansarea şi promovarea marelui patrimoniu cultural italian”, a reacţionat Giorgia Meloni într-un comunicat.

Miercuri, într-o încercare de a-şi salva funcţia, Sangiulano, 62 de ani, a explicat împrejurările întâlnirii sale cu Maria Rosaria Boccia, 41 de ani, care în ultimele zile a inundat reţelele sociale cu mărturii despre relaţia lor.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close