Antena 3 CNN Externe Ministrul israelian de Externe avertizează că se apropie "momentul unui război total" cu Hezbollah

Ministrul israelian de Externe avertizează că se apropie "momentul unui război total" cu Hezbollah

tancuri israel granita liban
Forțe armate israeliene, lângă granița cu Libanul. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    27 Iul 2024   •   22:38

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a declarat, sâmbătă seară, că Israelul se apropie de un război total cu Hezbollah şi Liban după un tir cu rachetă asupra unui teren de fotbal de pe platoul Golan soldat cu moartea a cel puţin zece persoane, relatează Axios, preluat de Reuters, potrivit Agerpres.

"Atacul Hezbollah de astăzi a încălcat toate liniile roşii şi răspunsul va fi pe măsură. Ne apropiem de momentul unui război total împotriva Hezbollah şi a Libanului", a declarat Katz pentru Axios. Gruparea libaneză susţinută de Iran a negat orice implicare în atac.

La rândul ei, armata israeliană a anunţat sâmbătă că se pregăteşte să răspundă Hezbollah după tirul soldat cu zece morţi din platoul Golan, despre care a afirmat că este "cel mai sângeros" împotriva civililor din Israel după cel al Hamas de la 7 octombrie.

"Ne vom pregăti să răspundem Hezbollah, ne vom termina evaluările şi vom acţiona", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari. "Este vorba despre atacul cel mai sângeros asupra civililor israelieni de la 7 octombrie", a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit AFP.

Tot Axios scrie, citând oficiali americani, că SUA sunt foarte preocupate că atacul de pe platoul Golan ar putea duce la un război total între Israel şi Hezbollah.

Libanul s-a grăbit şi el să condamne atacurile asupra civililor după tirul cu rachetă soldat cu cel puţin zece morţi pe platoul Golan, de comiterea căruia Israelul acuză Hezbollahul libanez.

×
Subiecte în articol: Hezbollah Israel
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close