Antena 3 CNN Externe Ministrul israelian al Apărării: "Hamas a început un război împotriva Israelului"

Ministrul israelian al Apărării: "Hamas a început un război împotriva Israelului"

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a anunțat că gruparea militantă Hamas a început un război împotriva Israelului și a promis că "Israelul va câștiga", potrivit AP.

de Alin Tarnovschi    |    07 Oct 2023   •   11:05

În urma unei reuniuni a cabinetului de securitate de la cartierul general al armatei israeliene din Tel Aviv, ministrul apărării, Yoav Gallant, a avertizat că Hamas "a făcut o greșeală gravă" lansând baraje de rachete în sudul și centrul Israelului în atacul surpriză de dimineață.

"Statul Israel va câștiga acest război", a declarat Gallant.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mai devreme, aripa armată a Hamas a anunţat că a lansat operaţiunea "Operațiunea de la Al-Aqsa" împotriva Israelului: "Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei".

"Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupației (Israelului), timpul lor de a se dezlănțui fără a fi trași la răspundere a luat sfârșit", a declarat gruparea.

La rândul ei, armata israeliană afirma că a declarat "starea de pregătire pentru război".

Bărbați palestinieni înarmați s-au infiltrat în zone din sudul Israelului și baraje de rachete au fost lansate astăzi din Fâșia Gaza, într-un atac surpriză revendicat de mișcarea islamistă Hamas, anunța Reuters.

Mohammad Deif, un comandant militar de rang înalt al Hamas, a anunțat începutul operațiunii într-o emisiune difuzată de mass-media Hamas, făcând apel la palestinienii de pretutindeni să lupte.

"Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupații de pe pământ", a spus el, adăugând că au fost lansate 5.000 de rachete.

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas, susține Magenul David Adom. Peste 70 de persoane sunt rănite grav. De asemenea, preşedintele consiliului regional Shaar ha-Negev a fost ucis într-un schimb de focuri.

×
Subiecte în articol: Israel Fasia Gaza Yoav Gallant
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Imagini exclusive cu tinerii găsiți morți într-o cameră de hotel
x close