Antena 3 CNN Externe Ministrul israelian al Apărării avertizează Iranul şi Hezbollahul să nu atace pentru că vor declanșa un război

Ministrul israelian al Apărării avertizează Iranul şi Hezbollahul să nu atace pentru că vor declanșa un război

Yoav Gallant - hepta
Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant. Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    11 Aug 2024   •   22:08

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a avertizat, duminică, Iranul şi miliţia libaneză Hezbollah să evite represaliile împotriva Israelului, relatează DPA, citat de Agerpres. 

"Oricine ne face rău într-un mod care nu s-a mai întâmplat până acum va fi probabil lovit într-un mod care nu s-a mai întâmplat până acum", a spus Gallant, argumentând că Israelul luptă pentru existenţa sa într-un mediu ostil.

Israelul se pregăteşte pentru un atac după uciderea a doi oponenţi israelieni de frunte în ultimele săptămâni: un comandant al Hezbollah şi liderul politic al grupului militant palestinian Hamas, Ismail Haniyeh.

"Sper că se gândesc la acest lucru şi nu ajung într-un punct în care ne forţează să facem daune semnificative şi să creştem probabilitatea izbucnirii unui război pe alte fronturi", a spus Gallant.

"Nu vrem asta, dar trebuie să fim pregătiţi", a adăugat el.

China anunţă că sprijină Iranul, înaintea unui posibil atac asupra Israelului

China sprijină Iranul în ceea ce priveşte apărarea "suveranităţii, securităţii şi demnităţii sale naţionale", i-a transmis duminică şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, ministrului iranian de externe în exerciţiu, Ali Bagheri Kani, în cadrul unei convorbiri telefonice, potrivit unui comunicat al Ministerului chinez de Externe, citat de Reuters, informează Agerpres. 

Cu această ocazie, Wang a reiterat că Beijingul denunţă asasinarea liderului politic al grupării palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, la 31 iulie, afirmând că atacul a încălcat suveranitatea Iranului şi a pus în pericol stabilitatea regională.

Wang i-a spus lui Ali Bagheri Kani, ministrul de externe interimar al Iranului, că uciderea lui Haniyeh a "subminat în mod direct procesul de negociere a încetării focului în Fâşia Gaza, precum şi pacea şi stabilitatea regionale", a declarat Ministerul chinez de Externe.

"China sprijină Iranul în apărarea suveranităţii, securităţii şi demnităţii sale naţionale în conformitate cu legea, precum şi în eforturile sale de a menţine pacea şi stabilitatea regionale şi este pregătită să menţină o comunicare strânsă cu Iranul", a declarat Wang, citat în comunicat.

×
Subiecte în articol: Iran razboi Israel Hezbollah Yoav Gallant
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close