Antena 3 CNN Externe Ministrul francez al Imigraţiei: Nu ştiam de circulara privind demolarea prioritară a taberelor romilor

Ministrul francez al Imigraţiei: Nu ştiam de circulara privind demolarea prioritară a taberelor romilor

Ministrul francez al Imigraţiei: Nu ştiam de circulara privind demolarea prioritară a taberelor romilor
13 Sep 2010   •   14:04

Ministerul francez de Interne a trimis prefecţilor o circulară prin care îi informa că demolarea taberelor romilor din Franţa este ?o prioritate?. Asta deşi, în urmă cu câteva zile, Eric Besson, ministrul francez al Imigraţiei, declarase că aceştia ?nu sunt consideraţi romi ci cetăţeni ai ţării lor de origine?, scrie Le Figaro, în ediţia online.

Informaţia privind circulara ministerului de Interne, a fost publicată la sfârşitul săptămânii trecute de ziarul francez Le Canard Social, în timp ce Franţa îşi apăra politica faţă de romi în faţa ţărilor europene. Însă ministrul Eric Besson a declarat că ?nu ştia? de instrucţiunile primite de prefecţi, privind demolarea ?prioritară? a taberelor romilor.

Ministrul le-a spus, joi, parlamentarilor europeni, care au criticat aspru acţiunile Franţei faţă de romi, că ?Franţa nu încurajează expulzările colective?, iar ?romii sunt consideraţi cetăţeni ai ţării lor de origine?.

Luni dimineaţă, ministrul Imigraţiei a declarat că nu ştia de circulara ministerului de Interne, care era datată cu 5 august 2010 şi semnată de Michael Bart directorul de cabinet al ministerului de Interne.

Însă documentul făcut public de Canard Social se referă explicit şi repetat la romi, ca o prioritate distinctă: ?Prefecţii din fiecare regiune trebuie să se angajeze (...) la dezmembrarea sistematică a taberelor ilegale, cu prioritate pentru cele ale romilor?, se arată în circulara ministerului francez de Interne.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close