Antena 3 CNN Externe Ministrul de interne italian: Românii nu vor fi expulzaţi în masă, ci individual

Ministrul de interne italian: Românii nu vor fi expulzaţi în masă, ci individual

Ministrul de interne italian: Românii nu vor fi expulzaţi în masă, ci individual
16 Mai 2008   •   09:22

Carabinierii italieni au făcut joi raiduri în întreaga ţară şi au arestat sute de imigranţi clandestini. În acelaşi timp, ministrul român de interne, Cristian David, discuta la Roma cu omologii săi italieni, care au concluzionat că românii nu reprezintă o problemă pentru italieni. ?Faptele lor vor fi judecate individual şi nu vor fi expulzări în masă?, a declarat ministrul italian de interne, Roberto Maroni, după o oră şi jumătate de convorbiri.

La rândul său, ministrul român de interne a ţinut să precizeze că, acolo unde merg, ?românii trebuie să respecte legea?. Totodată, Maroni a catalogat drept ?ciudate şi nefondate? criticile referitoare la setul de legi privind siguranţa pe care Guvernul italian intenţionează să le adopte.

?Am căzut de acord cu ministrul David să punem la punct o comisiei inter-guvernamentală care să rezolve problemele legate de relaţia dintre ţările noastre şi problema circulaţiei persoanelor?, a mai declarat Maroni, după ce guvernul de la Roma a cerut o derogare de la legislaţia europeană pentru a putea impune restricţii de circulaţie românilor.

Oficialităţile de la Bruxelles nu sunt dispuse însă să facă această concesie italienilor. Cererea guvernului Berlusconi a enervat de asemenea mai multe comunităţi de imigranţi, care vor manifesta la Roma împotriva legilor siguranţei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close