Antena 3 CNN Externe Ministrul de externe israelian îl atenţionează pe preşedintele turc că o ia pe urmele lui Saddam Hussein

Ministrul de externe israelian îl atenţionează pe preşedintele turc că o ia pe urmele lui Saddam Hussein

presedinte turcia erdogan harta israel
Erdogan arătând o hartă cu evoluția populației Israelului, din 1947 încoace. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    29 Iul 2024   •   14:17

Ministrul de externe israelian, Israel Katz, i-a transmis luni un avertisment preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, după ce acesta din urmă a ameninţat cu o intervenţie militară împotriva Israelului, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"Erdogan o ia pe urmele lui Saddam Hussein şi ameninţă cu un atac asupra Israelului", a scris Israel Katz pe platforma X.

"Ar trebui să-şi aducă aminte ce s-a întâmplat acolo şi cum s-a sfârşit", a adăugat şeful diplomaţiei israeliene.

În 2003, aminteşte dpa, trupele SUA au invadat Irakul, operaţiunea militară încheindu-se cu răsturnarea dictatorului irakian Saddam Hussein. Acesta a fost executat trei ani mai târziu pentru masacre împotriva kurzilor şi şiiţilor.

Duminică, Erdogan a ameninţat Israelul cu o intervenţie militară, menţionând acţiuni anterioare din Nagorno-Karabah şi Libia.

"Aşa cum am intrat în Nagorno-Karabah, aşa cum am intrat în Libia, cu ei vom face acelaşi lucru", a declarat liderul turc la un eveniment al formaţiunii sale, Partidul dreptăţii şi dezvoltării (AKP), desfăşurat la Rize, pe litoralul Mării Negre.

Recep Tayyip Erdogan s-a referit la conflictul din Nagorno-Karabah, în care a susţinut Azerbaidjanul cu drone şi alte echipamente militare.

Ankara susţine de asemenea cu echipament şi personal militar guvernul recunoscut internaţional al Libiei.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close