Antena 3 CNN Externe Ministrul de interne al Marii Britanii cere „aplicarea forței depline a legii” pentru cei care au provocat violenţele din Leeds

Ministrul de interne al Marii Britanii cere „aplicarea forței depline a legii” pentru cei care au provocat violenţele din Leeds

Yvette Cooper
Ministrul britanic de interne cere aplicarea deplină a legii faţă de autorii violenţelor ce au implicat români la Leeds. Sursa foto: Hepta/ Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2024   •   21:03

Ministrul britanic de interne Yvette Cooper a cerut vineri aplicarea „forţei depline a legii” asupra celor responsabili pentru incidentele violente care au avut loc pe străzile oraşul Leeds în urma unei acţiuni a autorităţilor de protecţie a copilului.

Consiliul Local al oraşului Leeds a anunţat că este „de acord să realizeze o examinarea urgentă a cazului şi să colaboreze cu organizaţiile conduse de români şi de romi, cu bisericile şi consulatul onorific al României şi cu alţi reprezentanţi ai familiei, în interesul familiei şi al comunităţii mai largi de romi”, relatează BBC, potrivit Agerpres.

Potrivit BBC, cinci persoane au fost arestate în urma incidentelor violente survenite joi în zona Harehills din oraşul Leeds, unde o comunitate a reacţionat agresiv în timpul unei acţiuni a asistenţilor sociali pentru protecţia copilului, care au fost astfel nevoiţi să ceară ajutorul poliţiei.

Videoclipurile de pe reţelele de socializare arată mulţimi de oameni pe străzi, un autobuz incendiat şi o maşină de poliţie răsturnată.

Vorbind la o secţie de poliţie din Leeds, ministrul de interne britanic Yvette Cooper a spus că cei responsabili pentru aceste violenţe vor trebui să simtă „forţa deplină a legii”. 

„Mulţi oameni au văzut pe reţelele de socializare câteva dintre scenele cu adevărat şocante ale infracţionalităţii îndrăzneţe şi de aceea este foarte important ca aceşti indivizi să se confrunte cu forţa deplină a legii, iar aceasta este una dintre problemele despre care poliţia mi-a vorbit în această seară”, a explicat vineri seară Yvette Cooper.

Întrebată despre imaginile care circulă pe internet şi care par să arate ofiţeri de poliţie în timp ce scot un copil dintr-o casă şi apoi reacţia de furie a comunităţii, ea a răspuns: „Ei bine, cred că ceea ce am văzut aseară au fost scene de infracţionalitate, cu autobuzul incendiat, cu atacul asupra maşinilor de poliţie”.

„Şi am văzut, de asemenea, unele dezinformări despre poliţia care a trebuit să răspundă unui incident complex legat de protecţia copilului”, a mai spus ministrul britanic de interne.

Potrivit poliţiei britanice, ofiţerii săi au fost atacaţi în timp ce ajutau personalul de asistenţă socială, după care au izbucnit acţiunile violente pe străzi.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close