"Acum, Ucraina este, de fapt, un poligon de testare. Multe arme sunt testate în condiții reale de luptă împotriva armatei ruse.
Rușii au sisteme de război electronic și comunicații, apărare aeriană, rachete de croazieră și rachete balistice, precum și alte echipamente", a declarat Oleksii Reznikov, citat de presa ucraineană.
Reznikov s-a declarat convins, pe de altă parte, că Ucraina va fi sprijinită în continuare de partenerii occidentali cu tancuri și avioane de luptă.
SUA, anunțul pe care Moscova nu voia să-l audă
Statele Unite vor trimite în Ucraina încă patru sisteme lansatoare de rachete, de mare mobilitate (HIMARS), cu ocazia următorului pachet de asistență de securitate.
Este al 16-lea pachet constituit pe baza stocurilor Departamentului american al Apărării și destinat Ucrainei, din august anul trecut.
"Va include încă patru sisteme HIMARS, pe care ucrainenii le-au folosit atât de eficient și care au făcut o diferență atât de semnificativă pe câmpul de luptă", a spus Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, înaintea celei de-a patra reuniuni a Grupului de Contact pentru Ucraina, desfășurată miercuri în format virtual.
Pachetul SUA pentru Ucraina va mai conține muniție pentru artilerie și pentru sisteme lansatoare de rachete multiple, a precizat Austin.
Grupul de Contact pentru Ucraina este format din peste 40 de țări.
"Peste 30 de țări au trimis până acum arme letale Ucrainei în contextul crizei actuale și continuăm să facem progrese importante", a estimat oficialul american.