Antena 3 CNN Externe Miniştrii francezi vor avea carnet de note

Miniştrii francezi vor avea carnet de note

Miniştrii francezi vor avea carnet de note
05 Ian 2008   •   09:51

Franţa revoluţionează guvernarea. Membrii cabinetului de la Paris vor avea un ?carnet de note? trimestrial, în care le va fi trecută o evaluare a activităţii. Măsura, care ar putea deveni funcţională în numai câteva săptămâni, i-ar face pe demnitarii francezi cei mai atent evaluaţi miniştri din lume. Iniţiativa de evaluare a miniştrilor este de fapt o promisiune mai veche a preşedintelui Nicolas Sarkozy, iar premierul Francois Fillon a decis să o pună în aplicare în numai câteva săptămâni. Potrivit Le Monde, Sarkozy promisese în mai anul trecut, atunci când a fost instalat noul Guvern, că miniştrilor le vor fi trasate ?obiective clare care să permită evaluarea rezultatelor lor?.

Tocmai când cârcotaşii ar fi fost gata să deplângă faptul că Sarkozy nu-şi ţine promisiunile, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că a fost întocmită grila de parametrii pe baza căreia vor fi notaţi cei 15 miniştri. Grila conţine 450 de criterii şi are la bază obiectivele care le-au fost fixate de Sarkozy şi Fillon în timpul verii trecute, când fiecare ministru a primit o scrisoare în care i s-a explicat ce se aşteaptă de la el pe perioada mandatului.

Prima evaluare va fi făcută de firme private de consultanţă. Iar primul ?examen eliminatoriu? va avea loc în luna martie, după alegerile locale, când premierul Fillon a programat o remaniere guvernamentală, fără să indice încă persoanele sau posturile vizate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close