Antena 3 CNN Externe Avertisment pentru românii care merg în Grecia: Este risc de incendii. Lista zonelor vizate

Avertisment pentru românii care merg în Grecia: Este risc de incendii. Lista zonelor vizate

Avertisment pentru românii care merg în Grecia: Este risc de incendii. Lista zonelor vizate
Această fotografie făcută pe 22 iulie 2023 arată un incendiu masiv care face ravagii pe insula Rhodos din Grecia. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2024   •   17:57

Ministerul Afacerilor Externe a emis vineri o atenționare de călătorie pentru Grecia, unde este un risc crescut de incendii din cauza temperaturilor foarte ridicate.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că, potrivit Serviciului Național de Meteorologie, sâmbătă, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone ale țării.

Risc de incendii în Grecia. Lista zonelor vizate

Ministerul grec al Protecției Civile și al Crizelor Climatice avertizează că va exista un risc foarte ridicat pentru producerea incendiilor în regiunile Attica, Peloponez (Arcadia, Argolis, Corintia, Laconia), Grecia centrală (Boeotia, Fthiotida, Fokida, Evia), insula Creta, Egeea de Nord (insulele Lesbos, Chios, Samos) și Egeea de Sud (insulele Ciclade, insulele Dodecaneze).

Cetățenii români sunt sfătuiți să manifeste precauție în zonele afectate, iar în cazul în care primesc alerte telefonice cu privire la izbucnirea unor incendii în zona în care se află, să urmeze instrucțiunile autorităților locale și să monitorizeze îndeaproape mass-media locale.

Incendiile de vegetație pot crea perturbări suplimentare în zone mai extinse, cum ar fi întreruperile de curent și/sau de apă, calitatea slabă a aerului și închiderea drumurilor.

Recomandările MAE pentru cetățenii români

MAE recomandă cetățenilor români aflați în Republica Elenă să consulte pagina de internet a Ministerului Protecției Civile și al Crizelor Climatice, care conține informații oficiale despre incendiile de vegetație, un ghid de autoprotecție împotriva incendiilor, precum și hărți zilnice de prognoză a incendiilor https://civilprotection.gov.gr/xartis.

Totodată, cetățenii români care călătoresc în Republica Elenă pot accesa aplicația digitală „mAIGreece”, realizată de către Ministerul elen al Turismului, disponibilă și în limba română: https://www.gov.gr/en/upourgeia/upourgeio-tourismou/tourismou/maigreece.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) și Consulatului General al României la Salonic (+302310340088). De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena (+306978996222) și Consulatului General al României la Salonic (+306946049076).

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Patru pescari au murit după ce au băut dintr-o sticlă de pe fundul oceanului
x close