Antena 3 CNN Externe Ministerul rus al Apărării solicită mai multă confidențialitate cu privire la decesele soldaților din Ucraina

Ministerul rus al Apărării solicită mai multă confidențialitate cu privire la decesele soldaților din Ucraina

Ministerul rus al Apărării a propus ca rudele soldaților uciși în Ucraina să solicite compensații mai degrabă autorităților militare decât civile, impunând un nivel suplimentar de confidențialitate în legătură cu pierderile din război.

înmormântare soldat Rusia
Ministerul rus al Apărării solicită mai multă confidențialitate cu privire la decesele soldaților din Ucraina Sursa foto: Twitter/ Emma Burrows
de Cerasela Stafie    |    20 Apr 2022   •   17:21

Rusia clasifică deja decesele militare drept secrete de stat chiar și pe timp de pace. Cifrele oficiale ale victimelor în Ucraina nu au fost actualizate de aproape patru săptămâni.

În propunerea sa, Ministerul Apărării a cerut ca beneficiile plătite familiilor soldaților căzuți să nu mai fie supravegheate de oficiali civili, ci gestionate de birourile de înrolare. Această mișcare este menită să ”limiteze cercul de oameni” cu informații despre trupele ruse ucise în Ucraina, se arată în comunicat.

Propunerea a apărut pe un site web de informații juridice guvernamentale. Nu se specifică când va fi revizuită de guvern, scrie Reuters.

Ministerul a declarat pe 25 martie că 1.351 de soldați ruși au fost uciși și 3.825 au fost răniți de când Moscova a lansat ceea ce numește ”operațiunea militară specială” în Ucraina, pe 24 februarie.

De atunci, nu a oferit nicio actualizare cu privire la victimele militare, dar Kremlinul a vorbit despre ”pierderi semnificative”. Ucraina și guvernele occidentale au spus că cred că victimele în rândul trupelor ruse sunt mult mai mari.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close