Antena 3 CNN Externe Ministerul de Finanțe a luat foc, la Copenhaga. Se întâmplă la două luni după ce a luat foc vechea Bursă din capitala daneză

Ministerul de Finanțe a luat foc, la Copenhaga. Se întâmplă la două luni după ce a luat foc vechea Bursă din capitala daneză

Ministerul de Finanțe a luat foc, la Copenhaga. Se întâmplă la două luni după ce a luat foc vechea Bursă din capitala daneză
Incendiu la Ministerul danez de Finanțe, 27 iunie 024. Sursă foto: X@WoodfordinDK, X@kvistp
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2024   •   14:05

Un incendiu a izbucnit, joi, la Ministerul danez de Finanțe, anunță Agerpres, care citează presa internațională.

Imagini postate pe rețelele sociale arată un fum gros înălțându-se deasupra clădirii de birouri moderne, situată în centrul orașului Copenhaga.

Poliția daneză a confirmat că a răspuns la incident și a trimis echipe în zonă, împreună cu serviciul de pompieri din capitală.

Clădirea în flăcări și alte imobile din apropiere au fost evacuate.

Potrivit poliției, nicio persoană nu a fost rănită.

Ministrul danez de Finanțe este situat la aproximativ 10 minute de mers pe jos de fostul sediu al Bursei de Valori din Copenhaga, una dintre cele mai impresionante repere arhitecturale din oraș.

Acum două luni, la Copenhaga a luat foc și vechea Bursă de Valori

Aceasta a fost, la rândul ei, afectată de un incendiu în luna aprilie.

În incidentul din 16 aprilie, focul a cuprins emblematica turlă a clădirii Bursei, formată din cozile împletite a patru dragoni.

Turla s-a prăbușit, în cele din urmă, pe acoperișul construcției.

Clădirea cu valoare istorică, situată lângă Parlamentul danez, era în renovare când a izbucnit incendiul de acum două luni.

Înainte de lucrările de reabilitare, edificiul, construit în stil renascentist olandez, era utilizat pentru cine de gală, conferințe și alte evenimente.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close