Antena 3 CNN Externe Un miner a supraviețuit timp de 48 de ore în subteran după cutremurul din Polonia

Un miner a supraviețuit timp de 48 de ore în subteran după cutremurul din Polonia

miner salvat cutremur polonia - profimedia
Minerul era conștient în momentul în care echipele de salvare au ajuns la el. Sursă foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2024   •   21:12

Un miner care a rămas blocat 48 de ore în subteran, în urma cutremurului de la Mina Rydultowy din sudul Poloniei, a fost salvat, notează Reuters

Minerul era conștient în momentul în care echipele de salvare au ajuns la el, potrivit Reuters care citează surse locale. Un elicopter a fost chemat la fața locului pentru a-l transporta la spital.

Mina Rydultowy din sudul Poloniei, operată de grupul PGG, a fost lovită de un cutremur joi. Minerii se aflau la aproximativ 1.200 de metri sub pământ.

Un miner a murit, dar 76 au fost scoși la suprafață de salvatori joi. 17 mineri au fost transportați la spital și cei mai mulți au fost deja externați.

Purtătoarea de cuvânt a PGG, Aleksandra Wysocka-Siembiga, a declarat anterior că seismul s-a produs în jurul orei 0:600 GMT, la o adâncime de aproximativ 1.200 de metri, la mina Rydultowy. 

Echipe de salvatori încearcă să scoată la suprafaţă 53 de mineri blocați în subteran, într-o mină de cărbune din sudul Poloniei, în urma unui cutremur produs joi, a declarat un purtător de cuvânt al companiei miniere, transmit agențiile Reuters şi Xinhua, potrivit Agerpres.

În total, 68 de mineri se aflau în mină în acel moment, dintre care 15 au fost deja aduși la suprafaţă, a adăugat ea. Potrivit reprezentantei companiei, 10 dintre cei 15 mineri care au fost salvați au fost spitalizați şi se află în stare stabilă. Mina de cărbune în care s-a produs incidentul este una dintre cele mai vechi din regiunea Silezia, în sudul Poloniei. 

×
Subiecte în articol: miner cutremur Polonia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close