Antena 3 CNN Externe Militanţii afgani se laudă cu muniţia americană (VIDEO)

Militanţii afgani se laudă cu muniţia americană (VIDEO)

Militanţii afgani se laudă cu muniţia americană (VIDEO)
11 Noi 2009   •   18:10

Un material video difuzat, marţi, arată insurgenţi afgani cu muniţie americană într-o regiune îndepărtată în Afganistanul de Est pe care forţele americane au părăsit-o luna trecută după o luptă sângeroasă în urma căreia au murit opt soldaţi americani.
Armata SUA susţine că forţele care au părăsit zona au înlăturat şi tot armamentul.
Clipul Al-Jazeera arată insurgenţi cu arme, printre care şi mine anti-personal americane, dar nu este clar când a fost filmat materialul. Postul tv notează că insurgenţii au capturat armele de la două avanposturi americane din Nuristan .
Această provincie a fost locul unei lupte sângeroase pe 3 octombrie, când circa 200 insurgenţi au atacat un avanpost comun SUA-Afganistan. Opt soldaţi americani au fost ucişi şi trei afgani în urma luptelor ce au durat şase ore.
Trei plutoane americane erau desfăşurate la două avanposturi. SUA a distrus toată muniţia, o parte a picat în mâna insurgenţilor, arăta generalul Mohammad Qassim Jangulbagh, şeful poliţiei din Nuristan
După atac, Pentagonul a declarat că avanpostul din Nuristan era pe lista bazelor îndepărtate care trebuiau abandonate pentru a se concentra forţa militară în zonele mai populate.

Într-un caz separat, oficiali NATO au arătat că forţele internaţionale şi poliţia afgană au capturat 5000 de componente folosite în fabricarea bombelor şi 250 tone de în grăşământ de nitrat de amoniu, folosit adesea la fabricarea bombelor.
Alte 4000 de pungi de 50 de kilograme de îngrăşământ au mai fost descoperit într-o altă locaţie.



Antena3,ri

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close