![albania respinge categoric propunerea lui trump de a primi palestinieni expulzati din fasia gaza nu se va intampla albania respinge categoric propunerea lui trump de a primi palestinieni expulzati din fasia gaza nu se va intampla](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2025/02/16/albania-respinge-categoric-propunerea-lui-trump-de-a-primi-palestinieni-expulzati-din-fasia-gaza-nu-se-va-intampla-952549.webp)
Primul loc în topul vorbitorilor îi revine lui Bill Clinton. Fostul preşedinte declara, cu mândrie, că, atunci când a părăsit Casa Albă, nu avea niciun ban, dar în câţiva ani a devenit milionar. Şi nici nu e de mirare, de vreme ce încasează până la 450.000 de dolari pe discurs. Iar în 2006, de exemplu, a ţinut discursuri aproape în fiecare zi.
Bun prieten cu Clinton, fostul premier britanic Tony Blair îi calcă pe urme în privinţa banilor câştigaţi din vorbit. Anul trecut, în Filipine, el a primit peste 573.000 de dolari pentru numai două discursuri de câte jumătate de oră. Nici nu mai trebuie adăugat că, în cei doi ani de la retragerea sa, Blair a ajuns şi el multimilionar.
Un alt campion al vorbelor scumpe este fostul primar al New Yorkului, Rudolph Giuliani. El a declarat venituri din conferinţe de peste 9 milioane de dolari într-un an, atunci când şi-a înscris candidatura la preşedinţie. Nu a avut succes, dar fiecare discurs îi aduce acum, potrivit estimărilor, 270.000 de dolari.
Fostul şef al Rezervei Federale americane, Alan Greenspan, şi-a negociat foarte bine primul discurs după ieşirea la pensie, în 2006. El a încasat 250.000 de dolari pentru a le vorbi managerilor de la Lehman Brothers. Sfaturile sale nu s-au dovedit prea utile deoarece, după cum se ştie, compania a intrat ulterior în faliment.
În clasament trebuie inclus şi renumitul om de afaceri Donald Trump. Potrivit revistei Forbes, acesta a încasat, acum câţiva ani, nu mai puţin de un milion şi jumătate de dolari pentru fiecare din cele 17 discursuri rostite la o serie de seminarii pe tema investiţiilor.
Antena 3