Antena 3 CNN Externe Miliardarul Steve Fossett a dispărut în deşert

Miliardarul Steve Fossett a dispărut în deşert

Miliardarul Steve Fossett a dispărut în deşert
05 Sep 2007   •   09:20

Căutări în deşertul Nevada pe urmele miliardarului american, Steve Fossett. Aventurierul, care deţine peste o sută de recorduri mondiale, este dat dispărut. Avionul în care se afla Fossett a dispărut de pe radare, în urmă cu aproape 24 de ore. Miliardarul Steve Fossett, în vârstă de 63 de ani, deţine un palmares impresionant de recorduri mondiale. Anul trecut, a zburat singur în jurul globului la bordul unui avion, fără escală.

În 2002, a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind primul om care a zburat singur în jurul lumii, fără oprire, într-un balon. A făcut înconjurul lumii şi pe apă. În 1995, a traversat de unul singur Oceanul Pacific. A şi ratat cinci tentative de navigare în jurul lumii, cu balonul. Una era cât pe ce să se încheie tragic, din cauza vremii nefavorabile.

Steve Fossett şi-a pus de mai multe ori viaţa în pericol. Prima sa încercare de a zbura cu balonul în jurul lumii, de pildă, care s-a petrecut în 1997, s-a terminat cu o prăbuşire în Rusia.

Fossett a făcut avere ca broker, pe pieţele financiare americane. Lumea afacerilor nu i-a oferit însă provocările de care avea nevoie, astfel încât milionarul s-a transformat în aventurier.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close