Antena 3 CNN Externe Miliardarii ruşi din Toscana găzduiesc în secret refugiaţi în vilele lor

Miliardarii ruşi din Toscana găzduiesc în secret refugiaţi în vilele lor

Mai mulţi oameni de afaceri ruşi găzduiesc în vilele lor din Toscana sute de refugiaţi ucraineni.

Miliardarii ruşi din Toscana găzduiesc în secret refugiaţi în vilele lor
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2022   •   15:32

Informaţia a fost făcută publică de primarul regiunii, pentru că miliardarii ruşi se tem ca regimul de la Moscova să afle despre acest lucru.

Demersul îi aparţine unui om de afaceri rus, care s-a refugiat el însuşi cu familia în Toscana. A fugit de la Moscova pentru că fiica lui participa la manifestaţiile anti-Putin şi pentru că se temea că fiul lui va fi înrolat în armată.

A mers în Italia şi a deschis acolo o platformă prin care pot fi ajutaţi ucrainenii, dar şi ruşii care vor să plece din ţara lor. 

Peste 60.000 de refugiați ucraineni au ajuns în Italia de la începutul războiului și inițiativele cetățenilor italieni se înmulțesc pentru a pregăti găzduirea a zeci de mii de alte persoane, dar și pentru a trimite produse esențiale ucrainenilor blocați în țările lor. 

Italia, care avea deja o comunitate de 250.000 de ucraineni înainte de începerea războiului, se poate aştepta la aproximativ 900.000 de refugiaţi, potrivit estimărilor făcute de Asociaţia Culturală Italo-Ucraineană, citată de Agenţia ANSA. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia toscana Italia refugiati
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Armata lui Kim Jong Un a fost la un pas să îşi distrugă capitala
x close