Antena 3 CNN Externe Mii de oameni locuiesc încă în corturi, la mai bine de şase luni de la cutremurul din L'Aquila

Mii de oameni locuiesc încă în corturi, la mai bine de şase luni de la cutremurul din L'Aquila

Mii de oameni locuiesc încă în corturi, la mai bine de şase luni de la cutremurul din L'Aquila
20 Oct 2009   •   22:22


Patru mii de oameni rămân în continuare fără adăpost în Italia, la mai mult de şase luni de la devastatorul cutremur din localitatea L'Aquila. În urma seismului din 6 aprilie, aproape 300 de oameni au murit, printre care şi cinci români. Zeci de mii de persoane au rămas fără locuinţă.

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar temperaturile au început să scadă sub 0 grade în localitatea italiană L'Aquila. Mii de oameni se văd nevoiţi să locuiască încă în corturi.

Premierul Silvio Berlusconi a declarat că reconstrucţia caselor sinistraţilor a fost o prioritate a Guvernului italian. Aşteptările oamenilor au fost însă înşelate.

Cu toate acestea, autorităţile italiene susţin că proiectul va fi terminat. Casele urmează să fie gata până la sfârşitul lunii decembrie, când 5.000 de apartamente vor fi gata pentru aproape 18.000 de oameni.

Seismul cu magnitudinea de 5,8 pe scara pe Richter a afectat serios oraşul L'Aquila, aflat la 100 de kilometri de Roma. Centrul vechi al oraşului a avut cel mai mult de suferit unde clădirile au fost aproape în întregime distruse de seism. În întreaga regiune, cel puţin 26 de localităţi au fost afectate.

Antena 3



×
Subiecte în articol: cutremur sinistrati
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close