Antena 3 CNN Externe Mii de hectare de pădure, mistuite de flăcări în Arizona (VIDEO)

Mii de hectare de pădure, mistuite de flăcări în Arizona (VIDEO)

Mii de hectare de pădure, mistuite de flăcări în Arizona (VIDEO)
22 Iun 2010   •   17:19

Sute de pompieri din statul american Arizona se luptă, de mai bine de 24 de ore, cu un uriaş incendiu care a mistuit deja 4.000 de hectare de pădure. Până în prezent nu s-au înregistrat victime, dar flăcările se apropie de zonele locuite iar pompierii nu reuşesc să le stăpânească.

Incendiul este cel de-al doilea izbucnit, la sfârşitul săptămânii trecute, în împrejurimile oraşului Flagstaff. Pompierii au reuşit repede să controleze primul incendiu, pornit, se pare, de la cărbunii uitaţi aprinşi de un drumeţ, după un foc de tabără. Bărbatul a fost între timp arestat.

Al doilea incendiu, ale cărui cauze sunt necunoscute, s-a dovedit mult mai greu de domolit. Focul s-a extins cu repeziciune, ajutat de vremea secetoasă şi de rafalele de vânt care au atins 80 de kilometri pe oră.

Sute de oameni au fost evacuaţi de la fermele din zonă, dar, până în prezent, pompierii au reuşit să apere clădirile ameninţate de flăcări. Incendiul continuă, totuşi, să se extindă, cu toată intervenţia avioanelor şi elicopterelor. O importantă şosea din zonă a fost închisă din cauza vizibilităţii reduse şi a pericolului intoxicării cu fum. Două parcuri naturale sunt şi ele închise, ca şi terenurile de camping din regiune.

Pompierii speră că vor învinge, până la urmă, în lupta cu flăcările. Dar aceasta nu va fi ultima bătălie, deoarece, potrivit experţilor, riscul de incendiu din Arizona rămâne "ridicat până la extrem".



Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close