Protestele anunţate de către fermierii şi şoferii din toate ţările europene vin în continuarea celor care au avut loc săptămâna trecută. Peste 500 de muncitori s-au adunat în centrul capitalei belgiene ca să-şi arate nemulţumirea faţă de preţurile din ce în ce mai ridicate. Chiar dacă petrolul s-a mai ieftinit după ce a atins recordul de 140 de dolari pe baril, europenii încă încearcă să rezolve problemele ridicate de costul din ce în ce mai ridicat al vieţii. Parlamentul European discută, miercuri, un pachet de măsuri propuse de comisia de la Bruxelles şi menite să îi ajute pe pescarii afectaţi de preţul combustibililor.
Criticii spun, însă, că nu numai pescarii au nevoie de ajutor. Fermierii, şoferii de camioane şi taxiuri cer şi ei ajutorul Uniunii.
Analiştii spun că preţul ridicat al petrolului este rezultatul unei cereri foarte mari venite din partea ţărilor în curs de dezvoltare care nu au rezerve, precum India sau China. Arabia Saudită, cel mai mare producător din lume a anunţat acum câteva zile că va creşte producţia până în luna iulie ca să facă faţă cererii.
Antena3