Postul de radio naţional ocupat de soldaţii răzvrătiţi a anunţat la ora 23.00 GMT şi locală (01.00, ora României), că un militar va ţine un discurs, fără a specifica ora.
Biroul de Radio şi Televiziune din Mali (ORTM) şi-a oprit emisia odată cu ocuparea sa din timpul după-amiezii de către militari.
Anunţul a survenit după ce schimbul de focuri dintre militarii gărzii prezidenţiale şi militarii revoltaţi s-au intensificat în jurul palatului prezidenţial.
"Am luat palat", a declarat unul dintre răzvrătiţi într-o conversaţie telefonică scurtă cu AFP, aceste informaţii neputând fi confirmate de către garda prezidenţială.
Mai mulţi membri ai acestei gărzi, Beretele Roşii, care ocupaseră poziţii în jurul clădirii ORTM, ocupată, au fost trimişi către palatul prezidenţial pentru a îl apăra.
Înainte de a începe schimbul de focuri, un membru al gărzii a declarat că aceasta controlează preşedinţia şi un consilier prezidenţial a indicat faptul că şeful statului, Amadou Toumani Toure, el însuşi un fost soldat, se afla în incinta palatului.
Zeci de soldaţi îngrijoraţi de lipsa de mijloace necesare pentru a lupta împotriva rebeliunii tuaregilor şi a grupurilor armate islamiste, în nord, s-au răsculat într-o tabără din Kati, oraş garnizoană din apropierea oraşului Bamako.
Revolta s-a extins şi în capitală unde militarii au tras focuri de armă în aer, în plină stradă, creând panică.
"Vrem muniţie pentru a merge să luptăm cu rebelii tuaregi, prea mult este prea mult", a declarat un caporal din tabăra din Kati, locul de unde a pornit această rebeliune.