Antena 3 CNN Externe Michelle Obama cere giganţilor alimentari să facă produse sănătoase

Michelle Obama cere giganţilor alimentari să facă produse sănătoase

1 minut de citit Publicat la 01:44 17 Mar 2010 Modificat la 01:44 17 Mar 2010
Michelle Obama cere giganţilor alimentari să facă produse sănătoase


Michelle Obama cere celor mai mari companii alimentare din SUA să îşi intensifice efortul de a face alimente mai sănătoase şi să reducă marketingul pentru alimente nesănătoase pentru copii.
Obama a cerut companiilor, adunare la întâlnirea Asociaţiei Producătorilor, să "accelereze" şi să pună mai puţină grăsime, sare şi zahăr în alimente,.
"Avem nevoie ca voi nu numai să rotunjiţi marginile, ci să regândiţi complet produsele pe care le oferiţi, informaţiile pe care le oferiţi despre aceste produse şi cum promovaţi acele produse copiilor noştri," arăta prima-doamnă americană.
Aceasta a vorbit anterior în şcoli şi în grupuri de nutriţie în cadrul efortului de a reduce obezitatea la copii. Dar aceasta este prima dată când confruntă companiile alimentare ce fac snack-uri sau aşa numitele ?junk food? ce umplu automatele de alimente din şcoli.
Asociaţia Producătorilor de Băcănie- ce cuprinde Kraft Foods Inc., Coca Cola Co. şi General Mills Inc. printre membri ? a invitat-o să vorbească la forumul său ştiinţific şi a aplaudat-o în picioare.
Industria va primi unele lovituri în acest an,inclusiv un act legislativ privind alimentaţia la copii, ce ar putea elimina mâncare fast food din şcoli, ceea ce va afecta profitul companiilor.
De asemenea, Administraţia privind Medicamentele şi Alimentele atacă etichetarea înşelătoare de pe pachetele de alimente, apreciind că unele produse etichetate "sănătoase" nu sunt astfel, iar Senatul a aprobat o taxă privind băuturile răcoritoare.


Obama arăta că i-ar plăcea să vadă etichete mai puţine confuze şi dimensiuni ale porţiilor, dar şi un marketing mai mare pentru alimente sănătoase. Ea a cerut companiilor nu numai să găsească metode creative de a-şi promova produsele ca sănătoase, ci să crească ingredientele nutritive şi să le reducă pe cele nesănătoase.

"Deşi reducerea grăsimii este cu siguranţă un lucru bun, înlocuirea cu zahăr şi sare nu este. Acesta trebuie să fie un angajament serios al industriei pentru a oferi alimente mai sănătoase pe care părinţii le caută la preţuri pe care şi le pot permite".
Antena3.ro

×
x close