Antena 3 CNN Externe Mexic. A fost observat primul paianjen vegetarian

Mexic. A fost observat primul paianjen vegetarian

Mexic. A fost observat primul paianjen vegetarian
12 Oct 2009   •   22:05

Primul paianjen vegetarian a fost identificat de cercetătorii de la Universitatea din Tucson, Arizona. În condiţiile în care cele peste 40.000 de specii de paianjeni cunoscute sunt carnivore, un paianjen care se hrăneşte cu plante, constituie o descoperire interesantă, scrie NationalGeographic.com.

Insecta era cunoscută încă de la sfârşitul secolului XIX, când naturaliştii au numit-o Bagheera kiplingi, după pantera din Cartea Junglei. Motivul era că despre acest paianjen se şita numai că poate sări foarte mult.
?Tot ce aveau cercetătorii era un exemplar mort. Nu ştiau ce mănâncă, însă ştiau că are agilitatea unei feline? spune Cristopher Meehan, conducătorul experimentului.

Timp de şapte ani, între 2001 şi 2008, echipa lui Meehan a observat insectele în habitatul lor natural din Mexic şi Costa Rica. Ei au aflat astfel că paianjenii se hrănesc numai cu muguri de salcâm. În căutarea hranei, ei au de înfruntat totuşi un pericol: termitele care trăiesc în ţepii salcâmilor. Paianjenii Bagheera au găsit însă o modalitate de a sări din spin în spin, evitându-le.

Cercetătorii sunt de părere că este ?absolut suprarealist să vezi un paianjen care foloseşte tehnici de vânătoare atât de bine dezvoltate, pentru a vâna...o plantă!?. Asta pentru că deşi, ocazional se mai hrănesc cu larve de furnică, paianjenii săritori sunt cât se poate de ...vegetarieni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: paianjen
Cele mai noi știri
Parteneri
x close