Antena 3 CNN Externe „Este îngrozitor”. Ce au găsit autoritățile mexicane pe un deal

„Este îngrozitor”. Ce au găsit autoritățile mexicane pe un deal

ceee.jpg
Foto: Agerpres
de S.T.    |    25 Noi 2016   •   12:26

În total, 32 de cadavre şi nouă capete au fost exhumate din mai multe gropi comune clandestine descoperite în statul Guerrero, în sudul Mexicului, au anunţat joi autorităţile locale, citate de AFP.

„Descoperirile sunt îngrozitoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al securităţii acestui stat, Roberto Alvarez, precizând că 31 de cadavre aparţin unor bărbaţi, iar ultimul unei femei.

Aproape 20 de gropi comune au fost descoperite de marţi până joi pe un deal de lângă satul Pochahuixco, care depinde de municipalitatea Zitlala.

Resturile umane au fost transportate la Chilpancingo, capitala statului Guerrero, pentru a fi identificate, a precizat Roberto Alvarez într-un comunicat.

Guerrero, mare producător de marijuana şi de mac care alimentează traficul spre SUA, este unul din statele cele mai afectate de violenţele dintre cartelurile drogurilor şi de corupţie.

La sfârşitul săptămânii trecute, aici au fost ucise 24 de persoane.

În septembrie 2014, tot în Guerrero au dispărut 43 de studenţi, provocând o vie emoţie în întreaga ţară şi dincolo de graniţe.

Peste 170.000 de persoane au fost asasinate şi mai mult de 28.000 au fost date dispărute în Mexic după ce autorităţile au declarat în 2006 război cartelurilor drogurilor, potrivit datelor oficiale care nu includ numărul victimelor legate direct de crima organizată.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: groapa comuna cadavre Mexic
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close