Antena 3 CNN Externe Meta interzice accesul posturilor media rusești de stat după ce SUA le-a acuzat de dezinformare

Meta interzice accesul posturilor media rusești de stat după ce SUA le-a acuzat de dezinformare

meta facebook instagram whatsapp hepta
Meta interzice posturile media rusești de stat după ce SUA le-a acuzat de dezinformare. Sursă foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    17 Sep 2024   •   08:39

Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, a anunțat luni că a interzis radiodifuzorul media de stat rus RT și alte rețele controlate de Kremlin, susținând că punctele de vânzare s-au angajat în operațiuni de influență înșelătoare și au încercat să se sustragă detectării, potrivit CNN.

„După o analiză atentă, am extins măsurile noastre de aplicare în curs de desfășurare împotriva posturilor media de stat din Rusia. Rossiya Segodnya, RT și alte entități conexe sunt acum interzise din aplicațiile noastre la nivel global pentru activitatea de interferență străină”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta.

Înainte de interdicția de luni, RT avea 7,2 milioane de urmăritori pe Facebook și 1 milion de urmăritori pe Instagram.

RT nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea CNN.

Măsura vine la câteva zile după ce Departamentul de Justiție al SUA a anunțat acuzații împotriva a doi angajați ai RT pentru canalizarea a aproape 10 milioane de dolari către o companie americană, identificată de CNN drept Tenet Media, pentru a crea și amplifica conținut care se alinia intereselor rusești. Campania de influență secretă a vizat publicul american înainte de alegerile prezidențiale din 2024, au declarat oficialii americani.

Tenet Media se mândrește cu o listă de comentatori pro-Trump de profil înalt, de dreapta, printre care Tim Pool, Dave Rubin, Benny Johnson și mulți alții. Toți aceștia au emis declarații în care au afirmat că au fost victime ale presupusei scheme rusești.

După anunțul Departamentului de Justiție, RT a răspuns cu declarații batjocoritoare care nu au abordat specificul acuzațiilor SUA.

Punerea sub acuzare a Departamentului Justiției a fost doar un element al recentei represiuni a guvernului SUA împotriva RT și a altor portavoci ale statului rus. Secretarul de stat Antony Blinken i-a acuzat vineri pe liderii RT că au condus un efort de crowdfunding online pentru a furniza echipament militar soldaților ruși din Ucraina.

Interzicerea RT de către Meta vine după ani de joc de-a șoarecele și pisica între gigantul social media american și actorii statului rus. După invazia la scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, Meta a blocat mass-media rusești de stat de la difuzarea de anunțuri pe platforma sa.

Miercuri, directorii Meta, Microsoft și Alphabet, care deține Google, sunt așteptați să depună mărturie în fața Comisiei de informații a Senatului cu privire la activitatea platformelor lor de combatere a amenințărilor străine la adresa alegerilor din SUA.

Translated with DeepL.com (free version)

×
Subiecte în articol: compania Meta Rusia Facebook Instagram
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close