Antena 3 CNN Externe Mesaj ferm al premierului britanic Theresa May, în fața liderilor UE

Mesaj ferm al premierului britanic Theresa May, în fața liderilor UE

parlament.jpg
20 Oct 2016   •   09:46

Premierul britanic Theresa May va vorbi, joi, în fața liderilor UE, unde va reitera decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea, pe fondul zvonurilor că ar putea avea loc un al doilea referendum în Marea Britanie.

Premierul britanic va folosi această ocazie pentru a spulbera orice idee referitoare la un posibil al doilea referendum, după ce președintele Consiliului European a lăsat să se înțeleagă că există șanse ca așa ceva să se întâmple.

Totuși, Theresa May va încerca să construiască o relație solidă cu blocul european și va promite că Marea Britanie va fi în continuare “un partener puternic al unei Europe puternice”, a explicat o sursă din Downing Street pentru publicația Independent.

Declarațiile sunt așteptate să dezămgească o parte din extremiștii din partidul lui May, care și-au exprimat public speranța că acesta este primul pas spre o distrugere a blocului comunitar european.

În același timp, premierul britanic va face apel la restul Uniunii Europene pentru a construi o o nouă relație între Marea Britanie și restul statelor.

În urmă cu câteva zile, președintele Consiliului European Donald Tusk a făcut referire la posibilitatea ca poporul britanic să revină asupra deciziei de a părăsi Uniunea, când și-ar da seama ce efecte dure ar urma pentru ei.

  

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close