Antena 3 CNN Externe Mesajul Ruslanei către Occident din inima oraşului Borodianka: "Mă aflu în cel mai dramatic loc din Ucraina"

Mesajul Ruslanei către Occident din inima oraşului Borodianka: "Mă aflu în cel mai dramatic loc din Ucraina"

Ruslana a transmis un mesaj ţărilor occidentale dintre ruinele oraşului Borodyanka, situat în apropiere de Kiev. Vladimir Putin este terorist şi criminal, iar războiul ar trebui să se oprească imediat, spune câştigătoarea concursului Eurovision din 2004.

pjimage (68)
de Alexandra Dima    |    07 Apr 2022   •   08:44

"Mă aflu în cel mai dramatic loc din Ucraina. Acesta este oraşul Borodianka, foarte aproape de Kiev. Acum trei zile armata rusă a omorât oameni aici, civili şi a distrus tot oraşul. Ucraina nu cedează niciodată. Suntem destul de puternici. Dar le cerem celor care îmi aud vocea şi inima: ajutaţi-ne cu arme să oprim acest război teribil." - a transmis Ruslana dintre ruinele războiului.

Ruslana, cea mai iubită artistă din Ucraina, în direct la Antena 3. Mesajul câștigătoarei Eurovision 2004 către vestul Europei

Ruslana Stepanivna Lijiciko, cunoscută sub numele de Ruslana, a vorbit, la începutul lunii martie în exclusivitate la Antena 3, despre momentele grele cu care se confruntă ţara sa.

Celebra artistă a făcut şi atunci un apel la unitate,  încrezătoare că suferința poporului ei nu va fi trecută cu vederea de lumea occidentală.

Ruslana: "Putin nu o să reuşească să cucerească Ucraina"

"Sutem din Ucraina, o ţară liberă şi independentă. Toţi ucrainenii sunt puternici şi suntem gata de luptă ca să câştigăm, din nou şi din nou. Înţeleg că are loc această agresiune teribilă făcută de armata rusă împotriva unor centrale nucleare la Zaporojie, la Cernobîl. Au încercat să distrugă multe oraşe, dar şi capitala ţării noastre, Kiev, dar Putin nu o să reuşească să cucerească Ucraina. Niciodată. Ucrainenii sunt cu toţii nişte soldaţi care luptă şi sunt uniţi. Vă mulţumesc pentru că m-aţi invitat în această seară. Vă aduc din Ucraina energie şi libertate.", a transmis artista. 

Început pe 24 februarie, războiul din Ucraina a ajuns la a 43-a zi. Forțele ruse din regiunile Kiev și Cernihiv din nordul Ucrainei și-au finalizat retragerea pentru a se reconsolida în Belarus și Rusia, potrivit Pentagonului. Din orașele din care tancurile rusești s-au retras vin mărturii cutremurătoare. Oamenii și-au văzut casele distruse și viețile răvășite. Cu toții își plâng morții sau îi caută în gropile comune. Pretutindeni, domnește foametea. Ucrainenii au început să părăsească regiunile Donețk, Lugansk și Harkov. 

 

×
Subiecte în articol: Ruslana Borodianka Război Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close