Antena 3 CNN Externe Mesaj de Crăciun: Regina Marii Britanii pune familia pe primul loc (VIDEO)

Mesaj de Crăciun: Regina Marii Britanii pune familia pe primul loc (VIDEO)

Mesaj de Crăciun: Regina Marii Britanii pune familia pe primul loc (VIDEO)
25 Dec 2008   •   22:43

Regina Marii Britanii a folosit mesajul de Crăciun pentru a sublinia valoarea legăturilor de familie, într-o perioadă în care petrece alături de propria sa familie regală la Sandringham.
Prinţul Charles, ducesa de Cornwall, dar şi William şi Harry s-au alăturat regine şi ducelui de Edinburgh la reşedinţa de din Norfolk, pentru a schimba urări de Crăciun cu colindătorii, după slujba de dimineaţă.
Printre invintaţi s-au mai numărat şi ceilalţi trei copii ai reginei cu familiile lor, inclusiv prinţesele Beatrice, Eugenie şi Zara şi Peter Phillips.
În mesajul său anual către poporul britanic, ce a fost precedat de câteva filmuleţe de casă, nemaivăzute până acum, printre care şi unul care îl înfăţişa pe Charles la vârsta de un an, regina a mulţumit copiilor săi pentru ?binecuvântarea, confortul şi sprijinul? pe care l-au asigurat.
Înconjurat[ de fotografii ale familiei, ea a admis că acest Crăciun este o ocazie sumbră pentru mulţi oameni care şi-au pierdut slujbele sau casele din cauza crizei financiare.
?Unele din acele lucruri ce păreau cândva ca fiind naturale, par deodată mai puţin sigure, iar aceasta, firesc, duce la un sentiment de insecuritate?, aprecia ea.
?Oamenii sunt atinşi de evenimente care îşi au rădăcinile departe în lume. Fie că este vorba de economia globală sau violenţe pe un tărâm îndepărtat, efectele pot fi simţite acut şi acasă?.
Ea a arătat că generozitatea şi altruismul sunt esenţiale pentru elininarea efectelor crizei, în vreme ce lăuda operele de caritate ale fiului Charles.
?Ca părinţi şi bunici, simţim o mare mândrie când vedem cum familia noastră îşi aduce propria contribuţie la societate. Prin operele sale de caritate, prinţul Charles a muncit pentru a sprijini tinerii şi alte cauze pentru beneficiul unei comunităţi şi mai mari?.
Ea a adăugat: ?de-a lungul timpului, cei care îmi păreau a fi cei mai fericiţi, mulţumiţi şi împliniţi au fost mereu oamenii care şi-au trăit viaţa într-un mod cât mai deschis şi lipsit de egoism, genul de oameni care sunt sunt generoşi cu talentele lor sau cu timpul lor?.
Ca şi preşedintele american în mesajul său, regina a subliniat sacrificiul făcut de militarii britanici. ?Pentru cei dragi, grija nu va dispărea până nu îi văd sănătoşi acasă?.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close