Antena 3 CNN Externe Merkel cere germanilor să reinventeze automobilul

Merkel cere germanilor să reinventeze automobilul

Merkel cere germanilor să reinventeze automobilul
09 Sep 2007   •   17:03

Merkel a spus că producătorii germani trebuie să se adapteze competitivităţii pieţelor internaţionale, iar reducerea emisiilor poluante are o importanţă majoră. Cancelarul german a deţinut, anterior, funcţia de ministru al mediului, iar guvernul său s-a angajat să reducă cu 30% emisiile de gaze cu efect de seră, până în 2020, de la nivelul anului 1990.

?Aştept cu interes să văd ce vor prezenta producătorii germani de automobile în domeniul noilor tehnologii şi a noilor măsuri de protejare a mediului?, a mai spus Merkel, care va deschide oficial salonul auto pentru public, pe 13 septembrie. Ea a remarcat faptul că Matthias Wissmann, noul preşedinte al Asociaţiei Auto din Germania a declarat, săptămâna trecută, că producătorii germani ?reinventează automobilul?, pentru a face faţă provocărilor viitorului. ?Dacă industria auto germană se poate ridica la nivelul noilor provocări tehnologice, va menţine nivelul ridicat al calităţii şi va urmări protejarea mediului, va asigura, în viitor, locurile de muncă şi îşi va consolida poziţia deţinută pe pieţele de export?, a spus Merkel.

Cancelarul a mai spus că guvernul german a decis, recent, să lucreze la modificarea impozitelor aplicate vehiculelor, cu un nivel mai redus pentru cele puţin poluante şi mai ridicat în cazul celor care generează un volum mai mare de emisii.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close