Antena 3 CNN Externe Merkel: Aderarea Turciei mai are de aşteptat

Merkel: Aderarea Turciei mai are de aşteptat

Merkel: Aderarea Turciei mai are de aşteptat
16 Apr 2007   •   08:24

Negocierile pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană vor necesita timp. Avertismentul a fost lansat de cancelarul german Angela Merkel, în prezenţa omologului său de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, aflat într-o vizită la Berlin. Vizita premierului turc în Germania a survenit în contextul în care Turcia a criticat în repetate rânduri faptul că reprezentanţii săi nu au fost invitaţi la recenta celebrare a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma.

În cadrul unei conferinţe comune de presă susţinute la Hanovra, Merkel, a cărei ţară deţine preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene, a precizat că este imposibil ca negocierile pentru aderare să se desfăşoare mai rapid.

Merkel a subliniat că Uniunea Europeană ar putea să deschidă, până la sfârşitul lunii iunie, două noi capitole ale negocierilor de aderare şi a subliniat faptul că Ankara trebuie să normalizeze relaţiile cu Ciprul. Erdogan a precizat că Turcia este dispusă să coopereze. ?Bineînţeles că am discutat problema cipriotă şi desigur suntem pregătiţi să cooperăm de o manieră constructivă. Dar vreau să subliniez: întotdeauna pe baza unui câştig de ambele părţi?.

Înainte de a-şi începe vizita, Erdogan a criticat preşedinţia germană a Uniunii, într-un interviu acordat unei reviste berlineze. Şeful cabinetului de la Ankara este de părere că Germania putea face mai mult pentru ca negocierile de aderare să debuteze în primele şase luni ale acestui an.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close