Antena 3 CNN Externe Medvedev: Rusia nu e vinovată de războiul din Caucaz. SUA l-a provocat

Medvedev: Rusia nu e vinovată de războiul din Caucaz. SUA l-a provocat

Medvedev: Rusia nu e vinovată de războiul din Caucaz. SUA l-a provocat
19 Sep 2008   •   19:45

Preşedintele rus, Dimitri Medvedev acuză Alianţa Nord-Atlantică că ar fi provocat războiul din Georgia. Medvedev a afirmat că Rusia nu este vinovată de conflictul din Caucaz. Mai mult, liderul de la Kremlin a acuzat Statele Unite că se amestecă în politica internă a ţării sale.

Dmitri Medvedev a declarat la Moscova că ţara sa nu va ceda presiunilor Occidentului şi că războiul din Georgia nu a dus la izolarea ţării sale. Precizările vin după ce joi, secretarul de stat american Condoleezza Rice acuza Kremlinul că izolează ţara prin politica agresivă pe care o duce. Medvedev i-a contrazis şi pe liderii occidentali care i-ar fi spus că NATO va decide totul şi că va garanta securitatea mondială. "Ce o să decidă NATO? Ce siguranţă a adus Alianţa? Nu a făcut decât să provoace conflictul şi nimic altceva", a spus Medvedev.

După ce a atacat dur Alianţa Nord-Atlantică, liderul rus şi-a îndreptat atenţia spre Statele Unite. Medvedev nu s-a sfiit să acuze Washingtonul că încearcă să intervină în politica internă a ţării sale. "Dacă lucrurile continuă aşa, o să ajungă să ne aleagă preşedinţii. Cu toate acestea, noi suntem deschişi la dialog. Nu încercăm să dăm lecţii nimănui. Vrem ca poziţia noastră să fie luată în seamă", a spus preşedintele rus.

În ciuda acestor declaraţii, Rusia a anunţat că exclude posibilitatea unui război cu Statele Unite. Cu toate acestea, armata a testat cu succes o rachetă care ar străpunge scutul antirachetă ce va fi construit de americani în Europa.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Rusia SUA Dmitri Medvedev NATO
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close