Antena 3 CNN Externe Medvedev: România trebuie să fie mai calmă în negocierile privind Transnistria

Medvedev: România trebuie să fie mai calmă în negocierile privind Transnistria

Medvedev: România trebuie să fie mai calmă în negocierile privind Transnistria
Foto: Intact Images
21 Oct 2010   •   19:21

Procesul de negocieri referitor la soluţionarea conflictului transnistrean poate fi continuat după ce în Republica Moldova se va instaura o guvernare efectivă, a declarat preşedintele rus Dmitri Medvedev, în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen. Liderul rus a precizat că problema transnistreană poate fi soluţionată, informează Unimedia.md.

Medvedev a mai declarat că negocierile privind soluţionarea conflictului transnistrean necesită ca toate părţile să ia o atitudine deschisă. "Şi Chişinăul, şi Tiraspolul trebuie să fie pregătite să se aşeze la masa de negocieri", a menţionat preşedintele rus.

În ceea ce priveşte poziţia României la aceste negocieri, ţara noastră ar trebui să fie „mai calmă şi echilibrată”, consideră preşedintele Rusiei. "Mi se pare că poziţia României în această problemă ar trebui să fie cu mult mai calmă şi echilibrată. Or, dacă se vor auzi replici care se aud în prezent, conducerea Transnistriei şi oamenii de rând nu vor fi niciodată de acord cu unificarea Moldovei," a declarat Medvedev.




×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev Transnistria România
Cele mai noi știri
Parteneri
x close