Antena 3 CNN Externe Medicul care l-a îngrijit pe Crulic: Românul arăta ca un schelet viu

Medicul care l-a îngrijit pe Crulic: Românul arăta ca un schelet viu

Medicul care l-a îngrijit pe Crulic: Românul arăta ca un schelet viu
15 Apr 2008   •   19:46

Medicul care l-a îngrijit pe Claudiu Crulic în ultimele momente declară că tânărul de 33 de ani arăta ca un schelet viu. Doctorul de la spitalul ministerului de Interne din Cracovia confirmă că deţinutul român, mort de foame, avea un dren în plămânul stâng şi că pentru a i se salva viaţa, ar fi trebuit internat cu multe săptămâni înainte. Crulic nu putea vorbi şi leşina des.

?Crulic a fost adus la noi în stare foarte gravă. Organismul său era practic distrus. Tulburările de metabolism făcuseră ca organele interne să cedeze. Toate astea au fost provocate de 4 luni de înfometare. Am mai văzut asemenea pacienţi doar în cazuri de cancer, în fază terminală. Este prima dată când văd un om care acum 4 luni era prefect sănătos, iar, în urma înfometării, a devenit pur şi simplu un schelet?, spune Piotr Plaskocinski.

?Trăim în democraţie şi tânărul era liber să intre în greva foamei. Pentru a-l hrăni forţat, era nevoie de un ordin judecătoresc. Din câte ştiu, această decizie a venit mult prea târziu, cu doar câteva zile înainte ca tânărul să moară?, a precizat medicul.

Reprezentantii închisorii din Cracovia nu pot nici acum explica de ce l-au privit pe Crulic cum se stinge şi nu au intervenit la timp. Directorul închisorii spune că decizia de a fi hrănit forţat putea să o ia numai medicul şi abia apoi închisoarea ar fi cerut Curţii speciale dreptul de a-l obliga pe deţinut.

DOCTORUL POLONEZ VORBEŞTE DESPRE CRULIC

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close