Antena 3 CNN Externe Medicii din Cuba vor să omologheze un medicament anti cancer, din venin de scorpion

Medicii din Cuba vor să omologheze un medicament anti cancer, din venin de scorpion

Medicii din Cuba vor să omologheze un medicament anti cancer, din venin de scorpion
07 Apr 2010   •   10:48

Oamenii de ştiinţă cubanezi au anunţat că vor omologa un nou remediu homeopat pentru tratarea pacienţilor bolnavi de cancer. Medicamentul are în compoziţie extract din venin de scorpion.

Remediul, cu efect analgezic şi antiinflamator, este larg răspândit în Cuba. Potrivit cercetătorilor cubanezi, toxina folosită la fabricarea medicamentului provine din veninul aşa numitului scorpion albastru şi are rolul de a stopa dezvoltarea celulelor canceroase. Medicamentul nu are efecte secundare. Oamenii de ştiinţă spun că au testat medicamentul pe opt mii de pacienţi şi au obţinut rezultate pozitive.

"După ce am studiat în detaliu şi în mod responsabil toxina, am stabilit că nu prezintă o ameninţare pentru oameni. S-au făcut studii toxicologice şi medicale pe pacienţi cronici şi nu am descoperit efecte secundare. Nu există risc de deces dacă medicamentele sunt administrate pe cale orală." a declarat dr. Jose Fraga Castro, unul dintre specialiştii implicaţi în proiect.

De altfel, un remediu similar, cunoscut în Cuba sub numele de "Escozul", a fost pus la punct pentru prima oară în anii '90, în provincia Guantanamo. Deşi s-a dovedit că ajută la îmbunătăţirea vieţii pacienţilor, medicamentul prezentat acum de cercetători nu a fost omologat încă, pentru a putea fi comercializat apoi şi la scară internaţională.

Folosirea veninului de scorpion pentru vindecarea cancerului este o idee îmbrăţişată şi de oamenii de ştiinţă americani. Încă de acum doi ani, veninul scorpionului a fost testat de către cercetătorii din SUA, ca leac pentru cancerul pe creier.
S-a demonstrat că medicamentul respectiv poate trata mai multe tipuri de cancer, precum cel la sân sau cel de piele.

Antena 3

×
Subiecte în articol: scorpion medicament
Cele mai noi știri
Parteneri
x close