Antena 3 CNN Externe Medic din Grecia: "Românul suspect de variola maimuţei are, de fapt, varicelă"

Medic din Grecia: "Românul suspect de variola maimuţei are, de fapt, varicelă"

Românul din Grecia suspectat că ar avea variola maimuţei are, de fapt, varicelă. Informaţiile au fost confirmate de un medic din Atena, luni, în exclusivitate la Antena 3. 

roman grecia varicela
Medic din Grecia: Românul suspect de variola maimuţei are, de fapt, varicelă
de Milena Niță    |    23 Mai 2022   •   09:23

Asta arată rezultatele analizelor făcute de bărbatul stabilit în Marea Britanie, care se află acum în vacanţă în Grecia

"E vorba de varicelă, nu variola maimuţei. Avem analizele din două laboratoare şi statul elen a anunţat oficial, este vorba de un turist român care cu prietena lui au venit din Anglia la insula Kefalonia, pentru a petrece minivacanţa de vară.

A apărut cu febră şi cu erupţii cutanate acum două zile, imediat a fost alertă pe insulă, a fost transportat la spital, iar erupţiile cutanate au dovedit că nu e vorba de variola maimuţelor, doar de varicelă", a declarat medicul grec Nikos Koudunis, luni dimineaţă, în exclusivitate, la Antena 3.

"Autorităţile încearcă să spună că nu trebuie atât de mare frică. Imaginaţi-vă că nu trebuie să băgăm frica în populaţie, aşteptăm 20 de milioane de turişti, totul e pe turism în Grecia. 

Noi le spunem la toţi să poarte mască oriunde", a completat medicul grec.

Specialiştii din toată lumea sunt în alertă din cauza variolei maimuţei. Medicii spun că trebuie să fim atenţi la simptome, pentru că ele seamănă cu cele ale varicelei: febră, stare de oboseală şi erupţii pe piele. 

×
Subiecte în articol: varicelă Variola maimuței roman Grecia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close