Restaurantele McDonald's din SUA au fost forţate să schimbe o reţetă după ce cunoscutul bucătar britanic Jamie Oliver a demonstrat că un ingredient utilizat de fast-food avea consecinţe negative asupra sănătăţii consumatorilor, informează Daily Mail.
Oliver a demonstrat într-una dintre emisiunile sale TV cum McDonald's foloseşte hidrat de amoniu atunci când prelucrează carnea de vită, înainte de a o adăuga la produsele vândute, .
"Cel mai ieftin produs pentru câini le este vândut oamenilor" , a declarat Jamie Oliver în emisiunea TV pe care o realizează.
După luni întregi în care bucătarul a atras atenţia asupra folosirii hidratului de amoniu prin nenumărate intervenţii televizate, lanţul de restaurante fast-food McDonald's a fost nevoit să renunţe la utilizarea ingredientului.
Microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, a susţinut şi el că hidratul de amoniu trebuie interzis.
"Consider amestecul acestui ingredient cu carnea de vită drept un produs fraudulos", a declarat Zirnstein.
"Consider amestecul acestui ingredient cu carnea de vită drept un produs fraudulos", a declarat Zirnstein.
Ingredientul nu a fost descoperit până acum decât în produsele comercializate de McDonald's în Statele Unite.
Alte două lanţuri de fast-food de renume din America, Burger King şi Taco Bell, au renunţat la a mai utiliza hidratul de amoniu în producerea hamburgerilor.
Vezi mai jos cum crede Jamie Oliver că McDonald's obţine hidratul de amoniu din grăsimea de porc
Vezi mai jos cum crede Jamie Oliver că McDonald's obţine hidratul de amoniu din grăsimea de porc