Obama a ripostat că şi clipurile electorale ale republicanilor sunt "sută la sută negative". McCain s-a delimitat ferm, pe de altă parte, de actualul preşedinte George W. Bush. Sondajele arată că Obama este considerat mai bine pregătit în domeniul economic, devenit hotărâtor pe fondul crizei financiare.
În altă ordine de idei, campania prezidenţială din SUA, care precedă scrutinul de la 4 noiembrie, este cea mai scumpă din toată istoria SUA, cu o sumă colectată de candidaţi de 1,3 miliarde de dolari. Potrivit ultimelor cifre date publicităţii la sfârşitul lunii septembrie de Comisia electorală federală (FEC), republicanul John McCain a strâns 230 de milioane de dolari, din care a cheltuiat 194 de milioane, anunţă Mediafax. Rivalul său democrat Barack Obama a primit 454 de milioane de dolari, cheltuind 377 de milioane. Este vorba despre un fenomen inedit, dat fiind că aproape două milioane de persoane au trimis bani senatorului de Illinois, un număr fără precedent.
Fondurile au fost folosite pentru a plăti numeroase călătorii, operaţiuni logistice pentru a-i mobiliza pe alegătorii care intenţionează să se abţină sau pe cei care sunt indecişi, clipuri electorale televizate în statele susceptibile că ar trece dintr-o tabără în cealaltă, onorariile strategilor.
Sumelor strânse de cei doi candidaţi în cursa pentru Casa Albă se adaugă cele primite la alegerile primare, ajungându-se la un total de 1.352.470.892 de dolari, cumulaţi de 27 de candidaţi (printre care 12 democraţi şi 11 republicani) pe parcursul acestui maraton care va fi durat peste 20 de luni, de la începutul lui 2007 şi până în octombrie 2008. La suma pusă in joc, pentru fiecare votant, candidaţii au cheltuit mai mult de şase dolari.
Alegerile prezidenţiale din SUA vor avea loc la 4 noiembrie.
Antena3.ro