Antena 3 CNN Externe Matthew Kroenig, fost consilier al lui Trump şi Obama: "Ameninţarea nucleară a lui Putin e posibilă, dar nu acum"

Matthew Kroenig, fost consilier al lui Trump şi Obama: "Ameninţarea nucleară a lui Putin e posibilă, dar nu acum"

kroenig
Matthew Kroenig este vicepre;edinte al Atlantic Council. Sursa foto:Facebook
de M.P.    |    24 Oct 2024   •   00:12

Matthew Kroenig, vicepreşedintele Atlantic Council, şi fost consilier al preşedinţilor Trump şi Obama crede că ameninţările nucleare ale Rusiei sunt o strategie de intimidare dar pot deveni realitate dacă Rusia pierde în Ucraina.

"Cred că ameninţarea lui Putin cu arma nucleară este şi o strategie dar şi o realittae. De fiecare dată când preşedintele Joe Biden spune că se teme de ameninţarea nucleară, lecţia pe care o învaţă Putin este că asta funcţionează. Deci eu cred că este în mare parte o cacealma dar dacă ne uităm pe doctrina militară rusească cred că dacă Rusia ar pierde în Ucraina, atunci între a fi ucis pe străzile din Moscova sau a folosi două-trei bombe în Ucraina ar alege această variantă. Deci este posibil dar nu acum.Am avut mai multe întâlniri unde am discutat despre când şi dacă China va ataca Taiwanul. Dar cei din Taiwan mi-au spus că atacul are loc chiar acum, coerciţie militară şi economică zilnică,, dezinformări masive", a spus Matthew Kroenig, vicepreşedintele Atlantic Council pentru Antena3 CNN.

"Al treilea război mondial?Philip Zelikow este un cunoscut istoric şi a publicat recen un articol în care vorbeşte de probabilitattea să înceapă al treilea război mondial şi crede că sunt şanse 20-30% să fie în următorii ani, dar pe de altă parte sunt şanse 70% să fim bine. Realegerea lui Trump ar fi bună pentru NATO, el a oferit primul ajutor letal Ucrainei, el a sancţionat Nord Stream 2, lucruri pe care Obama sau Biden nu le-au făcut", a spus Kroenig. 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
x close