Decizia vine după succesul obţinut de Valentino, care a lansat un muzeu virtual pentru a-şi expune arhivele. În 2011, arhivele online au început să înlocuiască versiunile tiparite, iar casele de modă nu ezită să lanseze site-uri pe internet pentru a-şi expune creaţiile.
Incluzând coperte, articole în integralitatea lor, colecţii şi fotografii - datând încă de la înfiinţarea revistei, site-ul Vogue Archive se doreşte o veritabilă bază de date în materie de modă. Singurul impediment pe care l-ar putea găsi cei interesaţi este taxa anuală de 1.575 de dolari, necesară pentru accesul la aceste arhive.
Arhivele Vogue conţin 2.880 de numere (Vogue a fost publicatã sãptãmânal pânã în 1912 şi a devenit o publicaţie lunarã, exceptând câtiva ani din timpul celui de-al Doilea Rãzboi Mondial, abia dupã 1973). Întregul conţinut poate fi consultat, cititorii online având posibilitatea de a vedea în acelaşi timp, de exemplu, toate copertele pe care apare Cher (au fost cinci coperte cu Cher, toate publicate între anii 1972 si 1975).
Copertele în sine reprezintã o veritabilã "fereastrã" spre direcţiile în care a evoluat moda, dar şi revista Vogue, sub conducerea editorilor ei de-a lungul anilor: copertele elegante, legendare şi uneori abstracte sau suprarealiste din timpul mandatului Ednei Woolman Chase, creaţiile sobre din timpul Dianei Vreeland, puternicele prim-planuri cu feţele modelelor din epoca Grace Mirabella, dar şi numeroasele celebritãţi, fotografiate în cadre spectaculoase, în timpul mandatului actualului editor-şef, Anna Wintour.
Editorii americani de la Vogue au avut totodată ideea de a prezenta o versiune wikipedia în stil Fashion, lansând cu această ocazie pe internet o enciclopedie completă a modei, denumită Voguepedia. Designeri, manechine, marci de prestigiu, nimic nu a fost uitat.