Antena 3 CNN›Externe›
Veste neplăcută pentru românii care vor să-şi petreacă sărbătorile în străinătate. Ce se întâmplă la târgurile de Crăciun din Europa
Veste neplăcută pentru românii care vor să-şi petreacă sărbătorile în străinătate. Ce se întâmplă la târgurile de Crăciun din Europa
1 minut de cititPublicat la 12:51 23 Noi 2015Modificat la 12:51 23 Noi 2015
Târgurile de Crăciun din Europa au loc în acest an în condițiile unor măsuri de securitate sporite, importante forțe de poliție patrulând prin aceste piețe tradiționale după atentatele de la 13 noiembrie de la Paris, scrie BBC pe site-ul său în limba rusă, informează Agerpres.
În Germania, țara cu cel mai mare număr de târguri de Crăciun din Europa — peste 2.000—, ce atrag aproape 50 de milioane de vizitatori, aceste piețe s-au transformat într-un simbol al libertății și al unei vieți normale. Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, i-a îndemnat pe cetățenii germani să continue să meargă în locurile publice, să participe la meciurile de fotbal, să viziteze târgurile de Crăciun, dând asigurări că poliția este în măsură să le asigure securitatea.
La rândul lor, administrațiile acestor piețe au anunțat și ele luarea unor măsuri de securitate, precum interzicerea accesului cu rucsacuri.
În Franța sunt organizate, în mod obișnuit, aproximativ 250 de piețe tradiționale de Crăciun, iar în celelalte state europene — în medie de la 10 la 50.
La Strasbourg, orașul celui mai vechi târg de Crăciun, cu o istorie de 445 de ani, în acest an nu vor mai avea loc evenimente speciale pentru copii.
La Paris, în pofida atacurilor de la 13 noiembrie, autoritățile au deschis târgul de Crăciun de pe Champs-Elysees, dar deocamdată numărul vizitatorilor este cu mult mai mic decât în anii precedenți.
Papa Francisc declara săptămâna trecută că spiritul Crăciunului va fi umbrit în acest an de tristețe, întrucât lumea a ales calea 'războiului și a urii', suveranul pontif îndemnându-i pe credincioși la rugăciune pentru pace și liniște.