Antena 3 CNN Externe Maşini incendiate şi explozii, lângă o sinagogă din Franţa, într-o cunoscută stațiune de pe litoral. Un polițist a fost rănit

Maşini incendiate şi explozii, lângă o sinagogă din Franţa, într-o cunoscută stațiune de pe litoral. Un polițist a fost rănit

incendiu franta X
Unul dintre autoturisme avea la bord o butelie cu gaz. Sursa foto: X/svsnewsagency
de Milena Niță    |    24 Aug 2024   •   13:08

Cel puţin două maşini au fost incendiate sâmbătă dimineaţă, în faţa unei sinagogi la La Grande-Motte, în sudul Franţei, provocând o explozie care a rănit un poliţist, au anunţat jandarmeria şi primarul localităţii, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Unul dintre autoturisme avea la bord o butelie cu gaz.

Primarul Stéphan Rossignol a declarat pentru AFP că un poliţist care a sosit la locul în care cel puţin două vehicule au fost incendiate a fost rănit, fără a oferi alte informaţii despre starea sa de sănătate.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a denunţat pe reţeaua X un act „evident criminal”.

„Vreau să-i asigur pe concetăţenii noştri evrei şi locuitorii de tot sprijinul meu şi să spun că, la cererea preşedintelui Republicii, Emmanuel Macron, sunt mobilizate toate mijloacele pentru găsirea autorului”, a subliniat el.

Gérald Darmanin va merge sâmbătă după-amiază la La Grande-Motte, o staţiune populară de pe litoral, aproape de oraşul Montpellier din sudul Franţei, au anunţat surse din anturajul său.

Primarul Rossignol a afirmat că au fost suprinse imagini de camerele de supraveghere din oraş cu un individ care a incendiat vehiculele în faţa sinagogii Beth Yaacov.

Două porţi ale locaşului de cult au fost avariate în urma incidentului, a declarat o sursă din cadrul jandarmeriei.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close