Antena 3 CNN Externe Maşină de curse, construită din vegetale şi pusă în mişcare cu ciocolată (VIDEO)

Maşină de curse, construită din vegetale şi pusă în mişcare cu ciocolată (VIDEO)

Maşină de curse, construită din vegetale şi pusă în mişcare cu ciocolată (VIDEO)
11 Mai 2009   •   10:46

O maşină de curse construită din vegetale şi pusă în mişcare cu ciocolată. Nu este o idee dintr-un film science fiction, ci noua invenţie prezentată de cercetătorii de la Universitatea Warwick din Marea Britanie. Cercetătorii spun că au vrut să demonteze mitul potrivit căruia performanţa presupune întotdeauna un buget costisitor.

Maşina, denumită Eco F3, foloseşte un motor biodisel care funcţionează pe bază de ciocolată şi ulei vegetal. Fibrele vegetale sunt combinate cu răşină pentru producerea părţilor componente ale maşinii.

"Maşina este făcută din multe materiale vegetale interesante - am încorporat morcovi în volan, cartofi în oglinzile retrovizoare şi am reuşit să încorporăm o spumă din ulei de soia în scaunul maşinii", a declarat unul dintre cercetători.



Eco F3 este prima maşină de curse creată şi produsă din materiale regenerabile. Cu toate acestea, ea poate atinge peste 200 km/h.

Cercetătorii speră ca această tehnologie prietenoasă mediului, utilizată pentru maşina creată de ei, să fie adoptată de echipele de Formula 3, mai ales că automobilul respectă toate standardele impuse în astfel de curse.

Echipa a muncit un an de zile pentru a crea şi construi maşina. Ea va fi supusă testelor în săptămânile următoare.



Antena 3




×
Subiecte în articol: ciocolata
Parteneri
x close