Mii de manifestanţi s-au confruntat cu forţele de securitate, pe care le acuzau că n-au fost în stare să asigure ordinea pe stadion. Cel puţin doi oameni au fost ucişi în oraşul Suez iar la Cairo, peste şase sute au fost intoxicaţi de gazele lacrimogene ale poliţiei.
Majoritatea victimelor de la Port Said făceau parte din galeria echipei Al Ahly din Cairo, una din cele mai iubite în Egipt. Suporterii săi, alături de oameni mai puţin interesaţi de fotbal, au ieşit, ieri, în stradă la Cairo, indignaţi de pasivitatea forţelor de securitate de pe stadion.
Manifestanţii au încercat să ajungă la ministerul de interne dar poliţiştii, deveniţi peste noapte foarte fermi, i-au respins cu gaze lacrimogene. Sute de oameni au fost răniţi.
Manifestanţii au continuat, totuşi, să scandeze lozinci ostile conducerii militare care guvernează ţara de la căderea preşedintelui Hosni Mubarak. Violenţele s-au extins şi în provincie. La Suez, doi oameni au fost împuşcaţi mortal iar alte câteva zeci au fost răniţi după ce au încercat să ocupe sediul local al securităţii.
Surse din serviciul de securitate afirmă că acesta va continua să manifeste "cea mai mare reţinere" faţă de manifestanţi. Cei mai înfocaţi suporteri ai echipei Al-Ahly, denumiţi, ca peste tot, "ultraşi", au participat activ la revolta contra regimului Mubarak, dar şi la manifestaţiile împotriva conducerii militare. Din acest motiv, masacrul de la Port Said este interpretat de mulţi egipteni ca o răzbunare a militarilor sau chiar un "complot împotriva revoluţiei".