Antena 3 CNN Externe Masacru în Pakistan, la revenirea în ţară a fostului premier

Masacru în Pakistan, la revenirea în ţară a fostului premier

Terorismul politic a provocat un masacru în Pakistan. Cel puţin 130 de oameni au fost ucişi şi aproape 400 - răniţi într-un atentat sinucigaş, la Karachi, în mijlocul mulţimii care sărbătorea revenirea în ţară a fostului premier Benazir Bhutto.

Masacru în Pakistan, la revenirea în ţară a fostului premier
19 Oct 2007   •   08:45

Prin numărul victimelor, atentatul este cel mai grav săvârşit vreodată în Pakistan. Ţinta era chiar Benazir Bhutto. Fostul premier a scăpat nevătămat din teribilul atentat. Benzahir Bhutto revenise joi în Pakistan după opt ani de exil şi anularea acuzaţiilor de corupţie împotriva sa, în urma unei înţelegeri cu preşedintele Pervez Muşarraf. Sute de mii de admiratori i-au făcut o primire triumfală.

Sărbătoarea a fost, însă, curmată în mod brutal de două explozii, la doar câţiva metri de camionul din care Benazir Bhutto saluta mulţimea. Televiziunile au transmis în direct imagini insuportabile - corpuri omeneşti dezmembrate zăcând în bălţi de sânge. Colaboratorii fostului premier au anunţat că ea nu a fost rănită şi se află în siguranţă. Benazir Bhutto primise ameninţări cu moartea de la comandanţii islamişti asociaţi cu reţeaua al-Qaida, după ce promisese că va combate extremismul islamic din ţară.

Guvernul mobilizase zeci de mii de poliţişti pentru securitatea străzilor din Karachi. După atentat, însă, soţul doamnei Bhutto a afirmat că atacul nu a fost pus la cale de islamişti, ci de un serviciu secret din Pakistan. El nu a precizat pe ce îşi întemeiază acuzaţia. Până acum, ancheta a stabilit doar că atacul a fost organizat ?de un expert?: mai întâi a fost aruncată o grenadă în mulţime, iar apoi sinucigaşul şi-a detonat bomba. Statele Unite, Uniunea Europeană şi ONU au condamnat atentatul, calificat de preşedintele pakistanez Muşarraf drept "un complot împotriva democraţiei".

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close